Infiintare firma Bucuresti – Ilfov

Posts Tagged ‘legislatie europeana’

Pentru a intra in acord cu reglementarile europene, a fost modificata recent legislatia nationala privind incadrarea in munca a strainilor pe teritoriul Romaniei, abrogandu-se OUG nr. 56/2007. Noile reguli vor fi obligatorii din 28 noiembrie.

Angajatorii care apeleaza la munca cetatenilor straini trebuie sa stie ca in M.Of. nr. 635, din 29 august 2014 a fost publicata O.G. nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor in Romania, dar si pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor pe teritoriul tarii noastre. Respectivul act normativ aduce modificari corelate cu reglementarile europene actuale si abroga actualele norme romanesti, care vor ramane in vigoare numai pana la finalul lunii noiembrie.

Potrivit Ordonantei de Guvern invocate, angajatorii vor avea ca prima regula obligatia de a obtine un aviz de angajare pentru a putea incadra in munca un strain, document care va fi obtinut numai in urma achitarii unei taxe. Din fericire, exista si exceptii, variantele de angajare fara acel aviz fiind prevazute tot in O.G. nr. 25/2014. Actul normativ stipuleaza si sanctiuni, astfel ca cei care nu respecta regulile privind munca strainilor vor fi sanctionati cu amenzi de la o mie la trei mii de lei.

Avizul de angajare este eliberat nu la cererea titularului, ci a angajatorului, in urma depunerii unui dosar cu mai multe documente la Inspectoratul General pentru Imigrari. Costul unui asemenea aviz este de 200 de euro, o suma platibila la echivalentul sau in lei.

Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/stire/11242/cine-angajeaza-cetateni-straini-are-nevoie-de-un-aviz-special-la-dosarul-de-inca.html#ixzz3CMDr2kKQ