CONSULTANTA FENG SHUI BUCURESTI

In traducere literala “vant si apa”, Feng Shui reprezinta arta chinezeasca de pozitionare a obiectelor in cladiri si alte locuri, bazata pe credinta in efectele pozitive si negative ale elementelor yin si yang si Chi – forta vitala sau energia inerenta prezenta in toate lucrurile din jurul nostru. Scopul artei Feng Shui este obtinerea armoniei, confortului si echilibrului, mai intai in mediul in care traieste o persoana si dupa aceea in viata lui.

Metoda Feng Shui a fost folosita initial pentru alegerea locurilor de inmormantare pentru cei bogati si a locatiilor pentru palatelor regilor. Oamenii acelui timp studiau semnele pe care le oferea pamantul (legate de o stiinta numita geomantie) cum ar fi copacii indoiti de vant, rocile ascutite si izvoarele.

Feng Shui se bazeaza pe viziunea si experienta Taoista a naturii, in particular pe ideea ca pamantul este o fiinta vie si plina de energie. Taoismul clasifica elementele naturale in yin (latura feminina, umbra) si yang (latura masculina, lumina). Apa este yin, iar muntii sunt yang. Pamantul este yin, iar cerul este yang. Cand apa intra in confluenta cu muntii sau norii se coboara din cer pentru a imbratisa pamantul este generata si declansata energia hranitoare a Universului. De exemplu, se considera ca muntii care lasa impresia ca apar si dispar in mod repetat in norii care se misca pe bolta cereasca contin un flux de energie extrem de puternica.

Chi, un cuvant chinezesc care nu se poate traduce in nici o alta limba, are mai multe semnificatii: energie cosmica, forta, respiratie si aer vital. Chi reprezinta energia invizibila care animeaza toate fiintele. Fluxul de Chi este continuu: prin anumite cai (sau meridiane) ale corpului nostru (practicile acupuncturii si medicinei asiatice se bazeaza pe aceste cai), in casa noastra, pe intregul pamant, cer, atmosfera si cosmos.

Un alt principiu de baza in Feng Shui este cel al celor cinci elemente naturale: lemnul, focul, apa, pamantul si metalul. Fiecare dintre aceste elemente primordiale se afla in legatura cu o anumita culoare: verdele simbolizeaza pamantul, rosul simbolizeaza focul, negrul sau albastrul simbolizeaza apa, maroul si galbenul simbolizeaza pamantul, iar auriul sau argintiul metalul.

Lemnul reprezinta estul si primavara, focul – sudul si vara, pamantul – centrul, metalul – vestul si toamna, iar apa – nordul si iarna.

Energia emisa de metal este una simpla, clara si orientata spre detalii. Energia telurica este luxurianta, hranitoare si ofera comfort. Cea acvatica are un flux liber, este expresiva si intuitiva. Lemnul emite ambitie, energie practica si prevazatoare. Energia focului este plina de pasiune, incitanta si schimbatoare. Personalitatea fiecaruia dintre noi are o combinatie unica a acestor cinci tipuri de energie, dar de obicei exista un element predominant.

Cele cinci elemente se afla intr-o continua interconexiune si formeaza doua cicluri: unul este productiv, iar celalalt este distructiv. In ciclul productiv, Focul produce Pamantul, Pamantul produce Metalul, Metalul produce Apa, Apa produce Lemnul, iar Lemnul produce Focul. In ciclul distructiv, Lemnul distruge Pamantul, Pamantul distruge Apa, Apa distruge Focul, Focul distruge Metalul, iar Metalul distruge Lemnul.

Aceste doua cicluri pot fi folosite de catre o persoana pentru a-si incadra semnul astrologic prin Feng Shui astfel incat sa fie in armonie cu mediul inconjurator. De exemplu, daca o persoana este nascuta in anul Focului, prea multa apa (lucruri de culoare neagra, cascade artificiale etc.) nu i-ar fi benefice, deoarece Apa distruge Focul. In schimb, multe plante si lucruri de culoare verde (Lemnul) sau chiar o casa construita din lemn i-ar fi foarte favorabile, deoarece Lemnul produce Focul. In plus, de bun augur i-ar fi si sa doarma intr-o camera a casei orientata spre sud.

Lemnul semnifica familia si stabilitatea, Focul – faima si reputatia, Pamantul – sanatatea, Metalul – creativitatea si copiii, iar Apa – cariera profesionala.

Cea mai importanta regula in Feng Shui este sa incercam sa pastram un echilibru a celor cinci elemente primordiale atunci cand se face amenajarea interioara a unei cladiri, iar un element sa fie predominant in functie de zona pe care o decoram. De exemplu, in zona din locuinta noastra unde lucram de obicei sau la birou este recomandat sa folosim mai multe obiecte ce simbolizeaza Apa si Metalul, dar sa nu uitam sa folosim si cate putin din celelalte!

Sursa:http://news.softpedia.com/news/Feng-Shui-Principii-de-baza-I-ro-27327.shtml

Daca doriti sa beneficiati de consiliere profesionista pentru a va  bucura de  beneficiile pe care arta Feng Shui le ofera, puteti sa ne sunati cu incredere la telefonul pus la dispozitia dumneavostra pe acest site !

Echipa Casa Feng Shui ,