CONSULTANTA FENG SHUI BUCURESTI

Potrivit principiilor Feng Shui, camera copilului trebuie sa fie pictata culorile pamantului – adica galben cald sau portocaliu deschis, culori care emana siguranta, si niciodata in culori reci – albastru, gri sau stridente

Feng Shui este o tehnica orientala de amenajare a spatiului, veche de mii de ani, e o adevarata filosofie care ofera sfaturi si remedii pentru a crea un interior armonios din punct de vedere energetic prin combinarea armonioasa in acelasi cadru a energiilor yin si yang si a celor cinci elemente ale naturii: lemnul, focul, pamantul, apa si metalul.

Cum orice parinte doreste ca micutul lui sa se dezvolte armonios din punct de vedere fizic si spiritual, trebuie stiut ca pricipiile Feng Shui pot fi aplicate si asupra camerei copilului. Atunci cand decoram camera piticului, trebuie s-o facem cu mare grija pentru ca un mediu confortabil este esential pentru normala dezvoltare a celui mic pentru copil care isi va face din camera lui un adevarat univers.

1. Primul aspect care trebuie urmarit este culoarea, nu doar pentru peretii camerei, ci si pentru elementele decorative. Potrivit principiilor Feng Shui, camera copilului trebuie sa fie pictata culorile pamantului – adica galben cald sau portocaliu deschis, culori care emana siguranta, si niciodata in culori reci – albastru, gri sau stridente – corai, verde fosforescent etc.

3. Peretii:

– Peretele din stanga – cum intram in camera copilului, in stanga este locul cunoasterii. Aici trebuie amplasate rafturi pentru carti si un birou.
– Peretele central – locul faimei este centrul peretelui din fata. Plasati aici obiecte care va fac copilul sa se simta mandru, cum ar fi trofee, premii obtinute de el la diferite concursuri sau la scoala.
– Peretele din dreapta – aici trebuie amplasata o masuta pentru desen sau pentru realizarea diferitelor obiecte de arta.

4. Pozitia patului este foarte importanta. Patutul trebuie pozitionat, astfel incat sa fie marginit intr-o parte de un perete si intr-o pozitie din care copilul sa vada usa, fara insa a fi asezat in linie cu aceasta. In niciun caz patul nu trebuie asezat langa o fereastra si trebuie evitata prezenta oglinzilor, intrucat prezenta lor vor afecta somnul copiilor. Pozitia in care copilul doarme poate influenta felul in care se trezeste – daca cel mic are probleme cu trezirea de dimineata, patul trebuie amplasat astfel incat cel mic sa doarma cu capul catre est sau sud, iar daca are un somn agitat, trebuie sa doarma cu capul catre nord sau vest.

5. Restul mobilei trebuie pozitionata in asa fel incat copilul sa fie la o distanta de cel putin 1-2 m de aparatele electronice. Pentru studiu, masuta sau biroul sa fie amplasate in asa fel incat copilul sa stea cu spatele catre perete si cu fata catre camera. De obicei, se procedeaza exact invers, iar copilul este preocupat de ceea ce sa intampla in spatele lui si nu se mai concentreaza la lectii.
( Pentru familiile care au doi copii de sexe diferite si o singura camera, este foarte important ca baiatul sa stea in sectorul de est al camerei, care reprezinta Dragonul, iar fata in sectorul de vest, care e considerat un spatiu pretios. Daca cei doi copii au camere diferite, parintii trebuie sa evite rivalitatea intre frati – adica o mare problema, iar Feng Shui ii poate ajuta:

– usile celor doua camere sa nu se afle una in fata celeilalte, pentru ca astfel vor exista frictiuni intre copii.

– paturile copiilor, ca si usile care dau in dormitoare, sa aiba dimensiuni egale. )

6. Urmatorul pas il constituie decorarea peretilor. E foarte important ca cei mici sa fie inconjurati de imagini linistitoare si care ii plac; o fotografie de familie care sa-I aminteasca ca cineva are grija de el, tablouri sau postere cu animalute dragalase si personaje din desenele animate preferate.

Sursa:http://www.ceimici.ro/articole/obiceiuri-si-traditii/mituri-superstitii-legende/feng-shui-ul-copiilor

Daca doriti sa beneficiati de consiliere profesionista pentru a va  bucura de  beneficiile pe care arta Feng Shui le ofera, puteti sa ne sunati cu incredere la telefonul pus la dispozitia dumneavostra pe acest site !

Echipa Casa Feng Shui ,