CONSULTANTA FENG SHUI BUCURESTI

Corpul si mintea trebuie sa-si recapete fortele dupa o zi de activitate. In acest scop, odihna se considera completa si buna, daca in urma somnului, organismul reuseste sa isi recapete in totalitate energia consumata, iar diferite celule se reinnoiesc, se repara sau cresc. Tinand cont si de faptul ca omul isi petrece o treime din viata dormind, amplasarea dormitorului si amenajarea acestuia devine foarte importanta.

Somnul este considerat o activitate de intensitate redusa, de tip yin. Din acest motiv, dormitorul trebuie amplasat intr-o zona cu activitate redusa in cadrul locuintei, de exemplu in partea din spate a casei sau la etaj. Incaperea aleasa pentru dormitor trebuie amenajata astfel incat sa constituie un mediu intim, calm si relaxant, care sa faciliteze odihna si recuperarea organismului.

In general, pentru dormitoare se aplica urmatoarele principii si remedii feng shui:

  • Dormitorul nu trebuie amplasat deasupra unui garaj sau a unui magazin, deoarece in spatiile acestea se acumuleaza energie stagnanta si aer impur care va ajunge si in dormitor, cauzand probleme de sanatate. Remediu: amplasarea in camera a doua plante cu multe frunze, care sa filtreze aerul impur. Plantele trebuie sa fie mai mici de un metru si la o distanta de doi metri fata de ocupantii dormitorului.
  • Nu este indicata amplasarea dormitorului vizavi, langa, deasupra sau dedesubtul unei camere de toaleta, datorita prezentei energiei contaminate in camera respectiva.
  • Nu este indicata amplasarea dormitorului langa, Read the rest of this entry »